de març 05, 2009

MuntadesM’interessa especialment la sèrie On Translation. És un conjunt de projectes que ha realitzat durant els últims dotze anys en els contextos més diversos i amb diferents metodologies de treball que reflexionen, s’interroguen i analitzen com els processos de traducció no només es troben en el llenguatge, sinó també podem detectar la seva influencia en territoris com l’economia, d’urbanisme, l’arquitectura, etc.
MIEDO es una proposta que documenta i investiga la ressonància adquirida pel concepte de por en el llenguatge popular i mediàtic durant els últims temps.

Aquest projecte reflexiona sobre la por a través de 4 parts:
La primera tracta la por com una sensació universal i històrica que es transforma en emoció personal. La segona part consisteix en la por del Nord cap al Sud, és una por des de la ignorància respecte a l’altre. La del Sud cap al Nord que és més física, por a la policia, a la repressió... Les fronteres. La tercera part reflexa la por en els ”media” que creen arquetips . La última part es la por com instrumentalització política, que en el cas dels Estats Units es tradueix en una situació en la que tot pot ser justificat per qüestions de terrorisme, el que implica la pèrdua y limitació dels drets civils i de llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada