de març 05, 2009

La lleca




El projecte de “La lleca” es realitza en el centre penitenciari de Ceresova de Santa Martha Acatitla (Mèxic). Aquest projecte treballa en el creixement personal i artístics d’alguns interns. També intervenen en el projecte les persones de l’entorn del presos (familiars, veïns, amics).
Aquest projecte ha estat negociat amb la subdirecció de Prevenció Social, ja que volien compartir la seva forma de treballar per desenvolupar estratègies per la readaptació social de les persones en reclusió.
Treballen amb els presos a través d’ accions, autoretrats, foto historia, jocs, poesia sense poesia, relats de vida i investigant la representació dels preses en la societat.
Trobo que aquest projecte és molt interessant perquè les pràctiques artístiques que desenvolupen poden ser molt innovadores en el context de les presons, per exemple les performance, els jocs... També m’interessa la forma de treballar amb els presos, dels escrits es desprèn un apropament horitzontal amb ells, i un veritable aprenentatge compartit.

www.lalleca.net/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada