de març 05, 2009

Descripció del projecte

JUSTIFICACIÓ

Aquest projecte sorgeix d’una motivació personal d’endinsar-me en els relats d’algunes dones, compartir amb elles la seva realitat durant un període de temps. Servirà per reflexionar i indagar en les seves vides. Es tracta d’una intervenció que beneficia tant a elles com a mi mateixa, també a la societat ja que pretenc acostar-me a un sector de la població que no disposa de veu pròpia. Que no ho ha tingut fàcil, la majoria de les dones que estan en presons han tingut una situació familiar des estructurada, drogues, problemes econòmics...

Vull comprovar quines repercussions té realitzar un projecte amb elles, veure si realment serveix per millorar la seva experiència.

OBJECTIU GENERAL

Produir un material artístic de forma compartida, entre les preses i jo, que potencií la reflexió sobre la vida de les dones dins de la presó.

OBJECTIUS ESPECIFICS

Produir una sèrie de fotografies (que poden ser retrats o no) que il·lustrin les vivències d’aquestes dones, la seva rutina, la seva visió de la vida, les seves il·lusions, contradiccions...

Reflexionar sobre les històries de vida d’aquestes dones a través de converses i entrevistes.

Creació d’un blog on hi haurà tota la informació del projecte, un espècie de diari. En aquest blog escriuré la meva visió personal de les vivències amb les preses i dins de la presó. També podré escriure fragments de les converses... El blog pot ser interessant també per què els familiars i amics puguin tenir informació de les preses.

Divulgar el resultat de projecte a través d’una exposició, en alguna de les exposicions que la Cari prepara amb les pintures de les preses, o en el catàleg de les exposicions de les pintures de les preses.

META

Aconseguir que les dones i jo mateixa tinguem una vivència positiva del projecte i del resultat artístics.

LES PARTICIPANTS

La població de recluses a la comunitat Valenciana al 2006 era de 534 respecte 5585 homes segons un informe estadístic d’ACAIP (Agrupación de los cuerpos de la administración de instrucciones penitenciarias) aproximadament un 10% del total. Per tant estem parlant d’una minoria dins de les presons.

Les dones que participaran en el projecte són preses del Centre penitenciari de Picassent (València). Les seves edats són molt diverses, tant dones joves com d’altres més grans. També són d’orígens culturals i socials diferents. Algunes tenen problemes de drogodependència.

Parlant amb la Cari em va comentar que les dones amb les que podré treballar estan dins del mòdul més problemàtic.

Alhora de poder fer les fotografies la Cari em va comentar que n’hi ha algunes que els encanta ser fotografiades i d’altres que no. En tot cas la relació que establiré amb elles ha de ser molt lenta, i guanyar-me la seva confiança.


UBICACIÓ

La intervenció es durà a terme, com ja he dit, en el centre penitenciari de Picassent (Ctra. N-340, Km. 225; 46220 – Picassent).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada